eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Vonatbaleset Ausztriában: sok a sérült

Két szerelvény ütközött pénteken a Bécs elővárosának számító Klosterneuburg határában a Kritzendorf vasútállomáson, első jelentések 15 sérültről szóltak.

Norbert Hofer közlekedési miniszter az APA hírügynökséggel közölte: négy közepesen súlyos és négy könnyű sérültről tudnak, s megerősítette, hogy nem volt halálos áldozat.

Hofer szerint előzetes értékelések szerint emberi, nem pedig technikai hibára vezethető vissza a baleset.

Franz Resperger, az alsó-ausztriai tűzoltó parancsnokság szóvivője elmondta: két vagon oldalára dőlt az ütközéstől. A szóvivő 15 sérültről tudott, akik közül többen fejsérülést szenvedtek.

Mint mondta, a mentőalakulatok nagy erőkkel érkeztek ki a helyszínre. A tűzoltóság a felborult vasúti kocsikból mentette ki a bennrekedt, de nem beszorult utasokat.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Van egy hely, ahol máig nem ért véget a második világháború

Van egy hely, ahol máig nem ért véget a második világháború

Japán és Oroszország kapcsolata az elmúlt években nem alakult túl jól, amely jelentős részben a történelmi ellentétek megoldatlanságán alapul. A két hatalom a japán szigetvilág északi részén került összetűzésbe, a területi kérdéseket pedig a második világháború óta nem sikerült megnyugtatóan rendezni, ezért jogi szempontból gyakorlatilag itt még egyáltalán nem fejeződött be a konfliktus. Voltak próbálkozások a helyzet rendezésére, ám a jelenlegi geopolitikai szituáció egyáltalán nem tűnik kedvezőnek a konstruktív párbeszédre, mivel a felek álláspontja egyre inkább távolodni látszik. Pedig a lezárás akár követendő példát is állíthatna szerte a világon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×