eur:
395.66
usd:
371.89
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Járókelők közé hajtott egy autó Melbourne-ben

Gyalogosok közé hajtott a csúcsforgalomban csütörtök reggel egy gépkocsi a melbourne-i Flinders Street-i pályaudvar közelében - közölte a rendőrség. Az incidensben 19 ember megsérült.

A rendőrség közölte, hogy a gépkocsi vezetőjét őrizetbe vették. Kórházi források szerint tizenkét embert a helyszínen láttak el, hét sérültet kórházba szállítottak. Egyikük egy kisgyermek, aki a fején sérült meg, állapota súlyos.

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott, hogy baleset vagy terrorcselekmény történt-e. Creina O'Grady, a rendőrség szóvivője későbbre ígért részleteket.

A dpa német hírügynökség úgy tudja, hogy egy fehér Suzuki városi terepjáró (SUV) áthaladt a tilos jelzésen helyi idő szerint a kora esti csúcsforgalom idején, amikor a környék tele volt bevásárlókkal és vakációzó gyerekekkel. A gépkocsi a gyalogátkelőn áthaladó gyalogosok közé hajtott, és csak akkor állt meg, amikor egy terelőoszlopnak ütközött.

A 3AW rádiónak egy szemtanú azt mondta, emberek röpködtek a levegőben, miután az autó elkaszálta őket. A helyszínen készült, Twitterre kitett fotón földön fekvő emberek látszanak egy fehér terepjáró körül.

Járókelők közé hajtott egy autó Melbourne-ben

 Az incidens hasonlónak tűnik a januári gázoláshoz, amikor ugyanezen a helyen egy férfi hajtott a tömegbe, hat ember halálát okozva, és harminc embert megsebesítve. A sofőr, Dimitrious Gargasoulas ellen hat rendbeli emberölés miatt indult eljárás.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×