eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Tömeges kivégzést hajtottak végre államfői jóváhagyással

Harmincnyolc, terrorizmus vádjával halálra ítélt „szunnita muszlim fegyverest” végeztek ki az iraki hatóságok csütörtökön – közölte a bagdadi igazságügyi minisztérium.

A minisztérium tudatta, hogy a 38 elítélt akasztását az iraki államfő jóváhagyásával hajtották végre. Az igazságügyi tárca ugyanakkor nem részletezte, hogy az elítéltek pontosan mit követettek el, mindössze annyit közölt: terrorizmussal kapcsolatos ügyekben találták őket bűnösnek. A tömeges kivégzést az Irak déli részén található Násziríja város egyik börtönében hajtották végre.

Irak legutóbb szeptemberben végzett ki 42 – az igazságügyi tárca megfogalmazása szerint – szunnita muszlim harcost ugyancsak terrorizmus vádjával. A tárca közlése szerint mindannyian az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet tagjai voltak, és a terrorizmussal kapcsolatos bűncselekmények, például a biztonsági erők elleni gyilkosságok vagy pokolgépes robbantások elkövetése miatt ítélték őket halálra.

Vélhetően a csütörtökön kivégzett „szunnita muszlim fegyveresek” is az IÁ tagjai voltak. Bagdad december elején jelentette be, hogy katonai győzelmet aratott az IÁ felett.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×