INFORÁDIÓ 
2020. április 1. szerda
Hugó

repülőgép-baleset

kanada

áldozat

Lezuhant egy utasszállító Kanadában

InfoRádió

Csodával határos módon mindenki túlélte azt a repülőgép-balesetet, ami nem sokkal a felszállás után lezuhant Kanadában. A repülőgépen 25-en tartózkodtak, egyelőre tisztázatlan, hogy mi okozhatta a balesetet.

Az utasszállítógép a kanadai Fond-du-Lac repülőteréről indult volna Stony Rapids felé. Szerda éjszaka azonban a turbólégcsavaros repülő a felszállás után nem sokkal lezuhant. A West Wind Aviation ATR-42 típusú gépen 22 utas és háromfős legénység tartózkodott, a balesetben többen is megsérültek, halálos áldozatokról egyelőre nincs hír számol be a kanadai CBC  híroldal. 

„Nem volt robbanás vagy tűz. Több ember szenvedett sérülést, néhányan elég súlyosat ahhoz, hogy légi mentőt kelljen hívni"

– állt a rendőrség közleményében. A lap két túlélő utas egyik hozzátartozóját megszólaltatta, aki elmondta, hogy az édesanyja és nővére is a repülőn volt, és  egy orvosi konferenciára akartak volna elutazni. 

A becspodástól az egész arca megsérült– mondta a férfi az édesanyjáról.

A húgomnak vágás van az arcán és valószínűleg eltörött a lába is. Volt egy fiatal ember a repülőn, akinek agyi bénulása volt, de szerencsére őt is kiszabadították"

– számolt be a férfi, aki azt is elmondta, hogy nagyon és ideges és nyugtalan: Reménykedem és imádkozom, hogy mindenki jól van.

Ralph Goodale belbiztonsági miniszter az elsők között reagált: a Twitteren fejezte ki háláját a gyors mentési folyamatokért.

Jelenleg a baleset oka ismeretlen, erről tájékoztatták a Közlekedésbiztonsági Tanácsot is mondta Rick Philipenko, a West Wind Aviation gazdasági vezérigazgatója, aki fontosnak tartotta hozzátenni, hogy a továbbra is a legfontosabbnak tartják mind az utasok,  mind a munkatársak biztonságát. 

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018