eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Megint magyar buszokkal van gond Ausztriában

Megint magyar buszokkal van gond Ausztriában

Az osztrák főváros ismét korlátozza szombatonként a karácsonyi vásárba érkező turistabuszokat. A belvárosba csak egy speciális kártya kiváltásával hajthatnak be az autóbuszok, a kontingens minden alkalommal maximum háromszáz lehet.

A három adventi szombaton reggel hat és este nyolc óra között az engedéllyel nem rendelkező autóbuszok nem hajthatnak be az első, a hatodik, a hetedik, nyolcadik és kilencedik kerületbe - írja az orf.at alapján az autoszektor.hu.

A korlátozásokat azért vezették be, mert szombaton van a legnagyobb forgalom a karácsonyi vásárban, ekkor vannak a legnagyobb dugók is, és valamelyest csökkentik a főváros levegőjének szennyezettségét.

A behajtási engedélyek gyorsan elfogynak, így volt ez az első adventi szombaton, s a másodikra sincs már behajtásra jogosító speciális kártya. A behajtási engedélyek Bécs város honlapján kizárólag online igényelhetők, áruk buszonként 17,57 euró. Akiknek nem jut engedély, az Ernst Happel Stadionnál parkolhatnak, ahol viszont nincs parkolási díj.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×