INFORÁDIÓ 
2020. február 28. péntek
Ákos, Bátor

potsdam

robbanószerkezet

karácsonyi vásár

Potsdam: nem volt gyújtószerkezet, csak kábelek és szögek

Infostart / InfoRádió

A rendőrök szerint nem is a karácsonyi vásárnak címezték. A készültséget viszont megerősítették.

Fokozták a rendőri ellenőrzést szombaton a potsdami karácsonyi vásáron, ahol előző nap gyanús, robbanószerkezetnek gondolt csomagot találtak.

A rendőrség péntek késő este ugyanakkor azt közölte, hogy a csomagban - amelyet egy belvárosi gyógyszertárnak címeztek -

nem találtak gyújtószerkezetet.

Kábelek, szárazelemek és szögek voltak benne, de gyújtószerkezet nem. Mindazonáltal a hatóságok szombaton is folytatták a nyomozást, és vizsgálják azt is, nem küldtek-e hasonló csomagot más címekre is. Próbálják kideríteni a feladó személyét is.

A Berlin közelében lévő Potsdam belvárosában lévő vásárt péntek délután kiürítették, szombaton azonban újra megnyitották.

Még több rendőr a vásárokon

A történtek nyomán nem csupán Potsdamban, hanem Brandenburg tartomány valamennyi karácsonyi vásárának körzetében is megerősítették a rendőri készültséget.

Nem a vásárnak szólt?

A potsdami rendőrség szombat délelőtt rövid Twitter-üzenetben közölte: az eddigi vizsgálatok alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a gyanús csomag nem a karácsonyi vásár ellen irányult. "Az eddigi ismeretek szerint valószínűtlen, hogy a karácsonyi vásár lett volna a célpont" - állt a bejegyzésben, amely további részleteket nem tartalmazott.

Arra ugyanakkor utalt, hogy továbbra is "minden irányban" folytatják a nyomozást.

Potsdam szociáldemokrata polgármestere közleményben mondott köszönetet a város lakosságának azért, hogy - mint fogalmazott - rendkívül fegyelmezetten reagált az előző napon történtekre, illetve a vásár kiürítésére, valamint a belváros hermetikus lezárására. "A jelek szerint szerencsésen megúsztuk a dolgot" - fogalmazott Potsdam vezetője.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018