eur:
393.76
usd:
365.1
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Vontatás közben elszabadult egy vonat Belgiumban

Két vasúti munkás halálát és további hét ember sérülését okozta hétfőn este Belgiumban egy megrongálódott motorvonat, amely vontatás közben elszabadult, és 14 kilométert gurult a vasúti pályán - jelentette a Belga hírügynökség.

A vonat egy vasúti átjáróban autóval ütközött reggel Morlanwelz városánál, és a balesetkor keletkezett tűzben az autó és a vonat eleje is kiégett.

A megrongálódott vonatot az este éppen el akarták vontatni a helyszínről, amikor leakadt, és a pálya helyreállításán dolgozó munkások közé gurult, halálra gázolva két pályafenntartót, és másik két munkás is súlyosan megsérült.

Az üres vonat ezután 14 kilométeren át akadálytalanul folytatta útját, amíg La Louviere állomásán - Brüsszeltől mintegy 50 kilométerre délre - beleszaladt egy személyvonatba, újabb öt ember, köztük a vonatvezető sérülését okozva.

A vasúti rendőrség közlése szerint egy személyt eltűntként keresnek.

A belga állami vasúti társaság, az SNCB és a vasúti infrastruktúrát üzemeltető Infrabel vállalat "őszinte részvétét" nyilvánította az áldozatok családjának és hozzátartozóinak, és támogatást ígért a károsultaknak.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×