eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella

Droggal volt megpakolva a jacht

Az ausztrál rendőrség lefoglalt 700 kilogramm kokaint egy jacht hajótestében, az ország keleti partvidékén, három embert őrizetbe vettek.

A Catana 42 nevű hajó Tahitiból érkezett, és a hatóságok Új-Dél-Wales állam Toronto városának külterületi részén, Lake Macquarie-nél tartóztatták fel. A lefoglalt kokain piaci értéke 245 millió ausztrál dollár (50,2 milliárd forint). A kereskedelmi mennyiségű kábítószer behozataláért akár életfogytig tartó börtönbüntetés is kiszabható.

Neil Gaugham rendőrfőnök-helyettes azt mondta, hogy a jacht "bejárta a fél Csendes-óceánt", mielőtt feltartóztatták. "Nincs mit csodálkozni azon, hogy a bűnszövetkezet ravasz módszereket vet be, ilyen nagy távolságokat tesz meg, vállalva az óceánok átszelését is egy ilyen kis hajóval, a kábítószer behozatala érdekében" - tette hozzá a tisztviselő, utalva arra, hogy a jacht nem a legrövidebb úton jutott el Ausztráliába.

Az ausztrál hatóságoknak idén februárban volt történetük eddigi legnagyobb kábítószerfogása: 1,4 tonna súlyú, több mint 312 millió ausztrál dollár (64,8 milliárd forint) értékű rakományt foglaltak le egy jachton Új-Dél-Wales partjainál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×