eur:
394.24
usd:
370.07
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Halottja is van a görög áradásoknak

Egy nő életét vesztette az áradások miatt a görög főváros, Athén környékén - közölte a helyi tűzoltóság.

A heves esőzések sok kárt okoztak a térségben: az Athént Korinthosszal összekötő autópályát szerda reggel két helyen is le kellett zárni. A görög média és a tűzoltóság közlése szerint több patak zubogó áradattá változott.

Mégara és Eléfszina térségében számos házban és üzlethelyiségben okozott kárt a víz. Az ár autókat sodort magával, és országutakat mosott el.

A Földközi-tenger középső részén napok óta őszi vihar tombol. A hétvégén Korfu szigetén életét vesztette egy turista a szélsőséges időjárás miatt. A heves esőzés kedden komoly károkat okozott a Törökország partjainál található Szími szigetén.

Meteorológusok figyelmeztettek, hogy a következő napokban sem várható változás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×