INFORÁDIÓ 
2020. február 28. péntek
Ákos, Bátor

nigéria

tengerész

emberrablás

túsz

Váratlan fordulat az elrabolt magyar tengerész ügyében

Váratlan fordulat az elrabolt magyar tengerész ügyében

InfoRádió

A Nigéria partjainál elrabolt magyar hajós önként jelentkezhetett túsznak, hogy a társait megmentse.

Él és a körülményekhez képest jól van a TEK információi szerint az a magyar hajós, aki a Peter ­Doehle Schiffahrts KG német vállalat konténerszállító hajóján szolgált, amikor gépfegyveresek gumicsónakkal megtámadták őket Nigéria nyugati partjainál.

 A Blikk információi szerint a magyar tengerész egy hatvan év körüli férfi, aki főgépészként teljesített szolgálatot, és a lap informátora szerint, aki maga is biztosított ilyen tengeri szállítóhajókat, a legénységnek mindig ugyanazt a protokollt kell követnie támadás esetén, függetlenül attól, hogy van-e fegyveres biztonsági személyzet a fedélzeten.

"Rádión bemondják, hogy kalóztámadás történik, majd a hajó legénysége lemenekül a hajó óvóhelyére. A legénység akár el is hagyja a hajót mentőcsónakkal, míg a kapitány, a másodkapitány és ha van, a három biztonsági ember a hídon marad" – magyarázta a szakértő, és hozzátette,

a főgépész a többiek életéért a sajátját kockáztathatta.

A napilap szerint nem volt biztonsági személyzet, azaz fegyver sem volt a fedélzeten. Így a kalózokkal szemben esélyük sem volt. Ez egyébként is veszélyes.

"Míg keleten kis műanyaghajókkal próbálják befogni a hajókat, addig nyugaton nem az a cél, hogy utolérjék a konténerszállítót. Itt turbinás speedboatokkal érkeznek a kalózok, hogy megállítsák a célpontjukat. Éppen ezért nehézfegyverzettel lövik a hajótestet. A legénységgel nem nagyon foglalkoznak: megesik, hogy megverik, megcsonkítják vagy belelövik őket a tengerbe" – mondta a hajós.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018