eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Búcsút mondhatunk a nyári időszámításnak

Finnország a nyári időszámítás eltörlését szeretné elérni az EU-nál.

A finn kormánynak aktívan fel kell lépnie az Európai Uniónál a nyári időszámítás irányelvének eltörlése érdekében - közölte a helsinki parlament illetékes bizottsága.

A szállítási és közlekedési bizottság azután nyújtotta be az az ajánlását a kormánynak, hogy több mint 70 ezer finn állampolgár kérte petíticióban a nyári időszámítás beszüntetését.

Észak-Amerika nagy részén és Európában a nyári időszakban energiatakarékossági okból egy órával előre állítják az órákat, így este egy órával tovább van világos, míg másütt nem követik ezt a gyakorlatot.

A bizottság közölte, hogy több szakértőt meghallgatott, akik szerint az emberek nem alkalmazkodnak zökkenésmentesen a változáshoz. Hozzátette: az órák előreállítása rövid távú alvászavarokat okoz, csökkenti a munkaképességet és komoly egészségügyi problémákhoz vezethet.

"Az elsődleges cél az óraátállítás egységes leállítása az Európai Unió-szerte" - áll a bizottság közleményében.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×