eur:
393.29
usd:
366.25
bux:
66861.73
2024. április 26. péntek Ervin

Külföldiek is vannak a késelő által megtámadottak között

A bajor rendőrség őrizetbe vett egy 33 éves német állampolgárságú férfit a szombat reggeli müncheni késes támadások ügyében - közölte a rendőrség. A hatóságok azt feltételezik, hogy a támadó zavart elmeállapotban követte el tettét.

Hubertus Andrae, a rendőrség müncheni parancsnoka sajtóértekezletén azt mondta, semmi jel nem utal arra, hogy az őrizetbe vett gyanúsítottat vallási vagy politikai indítékok vezérelték volna. A gyanúsított mentális jellegű egészségügyi problémákkal küzd - tette hozzá.

A férfi Münchenben hat különböző helyszínen vaktában támadt késsel járókelőkre, összesen nyolc embert - hat férfit, egy 12 éves fiút és egy nőt - sebesített meg könnyebben. A sebesültek között van egy román és egy olasz állampolgár.

A támadó kerékpárral próbált elmenekülni a támadások után, de a rendőrség hamar elfogta. A férfi már korábban is a hatóságok látókörébe került súlyos testi sértés miatt.

Münchenben komoly pánikot keltett a késes támadások híre. Tavaly nyáron egy 18 éves ámokfutó kilenc embert lőtt agyon egy bevásárlóközpontban, mielőtt magával is végzett volna. Az akkori támadásnak további 35 sebesültje volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×