eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Lezuhant egy katonai teherszállító repülőgép

Nem sokkal felszállás után lezuhant egy katonai teherszállító repülőgép szombaton a Kongói Demokratikus Köztársaságban, a főváros Kinshasától mintegy 100 kilométerre, a balesetet senki sem élte túl - tudatta egybehangzóan több forrás.

A kongói vezérkar egy név nélkül nyilatkozó illetékese szerint a gépet orosz személyzet vezette, és a fedélzeten összesen 20-30 ember lehetett, valamint két jármű és lőszerek.

George Tabora, a kinshasai reptér igazgatója úgy nyilatkozott, hogy nincs túlélő, és ezt a szerencsétlenség helyszínéről is megerősítette egy helyi illetékes.

Egy repülőtéri forrás szerint egy szovjet gyártmányú Antonov An-12-es repülőgépről van szó, amely a fővárosi Ndolo repülőtérről szállt fel és az ország keleti részén lévő Bukavuba tartott.

A Kongói Demokratikus Köztársaságban viszonylag gyakoriak a légi szerencsétlenségek a be nem tartott biztonsági előírások miatt. Az ország légitársaságai éppen emiatt egytől egyik ki vannak tiltva az Európai Unióból.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×