INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 29. kedd
Mihály

metamfetamin

üdítő

szennyeződés

veszélyes

7up

mexikó

Metamfetamint találtak egy üdítőben, halálos áldozat is van

Metamfetamint találtak egy üdítőben, halálos áldozat is van

InfoRádió

Az utazókat is arra figyelmeztetik, hogy ne fogyasszanak a "szennyezett" 7Up üdítőből.

Metamfetaminnal szennyezett 7Up üdítőket találtak Mexikóban, Alsó-Kalifornia állam fővárosában. A kábító hatású anyag a 2 literes palackozású italokba került bele Mexicaliban.

A jelentések nyomán az amerikai Arizona állam egészségügyi hatósága figyelmezteti a turistákat, hogy egyelőre ne fogyasszanak az üdítőből - írta a LiveScience.com.

A szennyezett üdítők egy ember halálát okozták és hét másikat megbetegítettek a Coloradoan jelentése szerint. Az Arizona és Colorado államban működő Banner Health kórházi hálózat tájékoztatása szerint az orvosi toxikológusok és a sürgősségi osztályok is magas riasztási fokozatban vannak.

A kábítószeres üdítők fogyasztása hirtelen fellépő tünetek megjelenéséhez vezethet: irritáció vagy abnormális ízérzékelés a szájban és a torokban, égő érzés a nyelőcsőben vagy a gyomorban, hányinger, hányás, nehézlégzés, szapora vagy szabálytalan szívverés. A Banner Health szerint a szennyezett üdítő fogyasztása életveszélyes is lehet.

Az üzleteket már értesítették arról, hogy távolítsák el az érintett üdítőket a polcokról. Azt egyelőre nem tudni, hogyan került metamfetamin az italokba, még tart a nyomozás.

A 7Up amerikai forgalmazója szerint az Egyesült Államokba nem került a kábítószerrel szennyezett italokból.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018