eur:
393.75
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Drámai pusztítás, hónapokig nem lesz rendes áramellátás

Drámai pusztítás, hónapokig nem lesz rendes áramellátás

Ijesztő és szívszorító videók jelzik az ötös, majd négyes fokozatú Maria hurrikán pusztítását.

Lecsapott az Egyesült Államok társult államára, Puerto Ricóra a négyes kategóriájúra gyengült, ám továbbra is rendkívül veszélyes Maria hurrikán - jelentette szerdán az amerikai Országos Hurrikánközpont (NHC).

Az NHC közlése szerint a hurrikán a szigetország keleti felében található Yabucoa településnél érte el Puerto Ricót, óránként 260 kilométeres sebességű széllel.

"Soha nem láttunk még ilyen vihart" - mondta a telefonon keresztül Ricardo Rossello Puerto Ricói kormányzó az NBC hírcsatorna Today című műsorában.

A CNN csütörtök reggel rá hivatkozva azt írta, hogy az egész szigeten áramszünet van. Az áramellátás teljes helyreállítása hónapokat fog igénybe venni, ugyanis a teljes rendszer tönkrement.

Elpusztította Dominica szigetét

Időközben a Dominikai Közösség kormányszóvivője bejelentette, hogy 14 halálos áldozatot követelt a Dominica szigetére helyi idő szerint kedd éjfélkor lecsapó Maria hurrikán.

A vihar gyakorlatilag "telibe találta" a Kis-Antillákhoz tartozó, 72 ezer lakosú Dominikai Közösséget (nem összetévesztendő a Dominikai Köztársasággal), volt brit gyarmatot, amely 1978-ban nyerte el függetlenségét.

A hurrikán kedden végigsöpört a Franciaországhoz tartozó Guadeloupe szigetén is, ahol a hatóságok legfrissebb jelentései szerint ketten vesztették életüket a végigvonuló vihar pusztításai nyomán. Ezzel együtt összesen kilenc ember életét követelte már a karibi térségben a hurrikán.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×