eur:
393.85
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Hurrikán-tragédiák: George Clooney és Julia Roberts milliárdokat keresett

Hurrikán-tragédiák: George Clooney és Julia Roberts milliárdokat keresett

Több mint 3,7 milliárd forintnyi adomány gyűlt össze a hurrikán-károsultakért.

Mintegy 14,5 millió dollárt (3,7 milliárd forint) adományoztak a nézők a Harvey és az Irma hurrikánok károsultjainak megsegítésére egy nagyszabású keddi amerikai televíziós gyűjtésen, amelyben többek között Beyoncé, George Clooney, Julia Roberts és Leonardo DiCaprio buzdított jótékonyságra.

Hurrikán-tragédiák: George Clooney és Julia Roberts milliárdokat keresett

A sztárok szenvedélyes beszédeket tartottak, megindító dalokat adtak elő, történeteket meséltek a pusztító hurrikánok túlélőiről a Hand in Hand című egyórás élő adásban, amelyet kábel- és digitális, valamint hagyományos tévécsatornák közvetítettek.

Beyoncé felvételről beszélt a szülővárosát, Houstont sújtó Harveyról, mely a legnagyobb erejű hurrikán volt Texasban több mint ötven éve: 60-nál több halálos áldozatot követelt, több mint egymillióan kényszerültek elhagyni az otthonukat, mintegy 203 ezer ház károsodott.

Az Irma az Atlanti-óceánon dúló tornádók egyik legerősebbike volt, több szigetet szinte porig rombolt a Karib-tenger északi térségében, legalább 43 áldozatot szedett. Vasárnap a floridai Keys-szigetcsoporton a házak körülbelül 90 százalékát rongálta meg vagy rombolta le.

A tévéadást New Yorkból, Nashville-ből és Los Angelesből közvetítették. Los Angelesben Stevie Wonderrel kezdődött a műsor, a Lean On Me című dalt adta elő egy gospelkórussal, Tom Hanks, Barbra Streisand és Cher tapsolt neki, miközben a telefonok mellett várták a hívásokat.

Nashville-ben Reese Witherspoon és Nicole Kidman mesélt egy kislányról, aki anyja élettelen testébe kapaszkodva élte túl a vészt. Fellépett mások mellett Usher és Blake Shelton countryénekes, ők a Stand By Me-t adták elő.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×