eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Hatalmas hurrikán tart Texas felé

Pusztító erejű hurrikán fenyegeti Texas államot: szelének sebessége meghaladhatja az óránkénti 200 kilométert is - jósolta csütörtökön az Egyesült Államok Országos Hurrikánközpontja.

A vihar várhatóan pénteken éjjel csap le délről érkezve a szárazföldre és egyes területekre akár 50-90 centiméter esőt is zúdíthat a hétvégén. Két partmenti megyében - Calhounban ás San Patricióban - kötelezővé tették, hogy a lakosság elhagyja otthonát, mert akár három méter magas hullámok is településeikre törhetnek. Az evakuálás 90 ezer embert érint.

Maga Donald Trump amerikai elnök sem veszi félvállról a hurrikánt: Twitter-üzenetben kérte a fenyegetett lakosokat, hogy készüljenek fel a viharra, amely napokon át tarthat.

Az emberek hallgatnak a figyelmeztetésekre, az élelmiszerüzletek előtt már csütörtökön hosszú sorok kígyóztak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

A 2021-es hatalomátvétel után az afganisztáni tálibok szinte azonnal megkezdték az ország mákmezőinek felszámolását. A radikális szunnita kormány főleg vallási meggyőződésből hirdetett háborút a kábítószerek ellen, egy valamit azonban nem vettek figyelembe: az ópium az ország gazdaságának gerincét adta, a kereskedelem felszámolásával pedig a vidéki afgánok milliói vesztették el megélhetésüket. Nézzük, mekkora ütést szenvedett el a világ egyik legszegényebb országa a radikális döntés meghozatala után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 10:43
×
×
×
×