eur:
388.93
usd:
361.81
bux:
68115.91
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Trump: Jobban jársz, ha összeszeded azokat a szavazatokat...

Trump: "Jobban jársz, ha összeszeded azokat a szavazatokat..."

Washingtonban ismét szavaz a szenátus az új egészségbiztosítási törvényről. Míg Trump egészségügyi miniszterét viccesen kirúgással fenyegette meg, McCain frissen diagnosztizált agydaganata és műtéte ellenére is részt vesz a voksoláson.

Talán az eddigi legkomolyabb erőpróba vár Donald Trumpra kedden a szenátusban. A százfős testületben ugyanis szavaznak az elnök és a republikánusok fő választási ígéretéről, az új egészségbiztosítási törvényről, ami leválthatja az Obamacare-t.

A voksolásnak immár harmadszor futnak neki, eddig ugyanis nem sikerült keresztülvinni az egyébként republikánus többségű szenátuson az elképzelést. Az ok, hogy mindössze két fős a többségük, és több politikus egyszerűen nem hajlandó elfogadni az elképzelés egyes részleteit. Pedig elsősorban emiatt a törvény miatt hosszabbították meg az ülésszakot két héttel.

A kialakult helyzet komolyságát jól mutatja, hogy az agydaganattal küzdő John McCain, a Republikánusok befolyásos és meghatározó arizonai szenátora minap kiderült betegsége ellenére ma csak azért utazik vissza Washingtonba, hogy részt vegyen a szavazáson. A 80 esztendős politikus orvosai a múlt héten állapítottak meg, hogy a politikusnak agresszív agydaganata van. A veterán politikust előző pénteken műtötték meg, vérrögöt távolítva el a koponyájából.

De még az ő visszatérésével sem biztos a többség. Sajtóinformációk szerint mintegy féltucat szenátor voksa egyelőre bizonytalan. Donald Trump éppen – nagy nyilvánosság előtt – finoman megfenyegette Tom Price egészségügyi miniszterét.

„Vagy összeszeded azokat a szavazatokat... jobban jársz, ha összeszeded, vagy azt kell mondjam, Tom, ki vagy rúgva” - mondta az elnök több tízezer ember előtt a nyugat-virginiai Beaver városában rendezett országos cserkésztalálkozón nagy ovációt és nevetést kiváltva hallgatóságából. Azt azonban nem lehet tudni, Donald Trump mennyire gondolta ezt a fenyegetést komolyan.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Hamarosan érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Hamarosan érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×