eur:
395.33
usd:
372.31
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Furgon hajtott a tömegbe egy londoni mecsetnél: egy ember meghalt

Furgon hajtott a tömegbe egy londoni mecsetnél: egy ember meghalt

Furgon hajtott a tömegbe hétfőn a brit főváros, London északi részén egy mecset közelében.

Egy ember meghalt, nyolcan megsérültek az ütközésben, amely a Finsbury Park közelében működő mecset muszlim kulturális központja mellett történt a Seven Sisters Roadon.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy 48 éves embert őrizetbe vettek - közölte a BBC.

Az Evening Standard című londoni napilap online kiadásának értesülése szerint a gázolás után a furgon vezetője, egy fehér férfi kiszállt a járműből és legalább egy embert megkéselt.

Egybehangzó médiaértesülések szerint a furgont egy walesi haszonjármű-kölcsönző cégtől bérelték. Ezeket az értesüléseket a londoni rendőrség hétfő hajnalig nem erősítette meg.

A furgon vezetőjét szemtanúk szerint a járókelők a földre teperték, és a kiérkező rendőrök őrizetbe vették.

Theresa May brit miniszterelnök rettenetes incidensnek nevezte hétfő hajnali nyilatkozatában a történteket.

A Brit Muszlim Tanács azt közölte, hogy az eset egy erőszakos megnyilvánulása az iszlámfóbiának, és a mecsetek kiemelt biztosítását kérte.

Június elején három terrorista egy furgonnal a London híd járdájára hajtott fel, ahol gyalogosokat gázolt el, majd a közeli piac, a Borough Market környékén sok embert megkéselt. Abban a támadásban heten életüket vesztették, 48-an megsérültek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×