INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 4. kedd
Dominika, Domonkos

banksy

betlehem

hotel

graffiti

Lakjon Banksy, a graffitikirály szállodájában - képgaléria

Lakjon Banksy, a graffitikirály szállodájában - képgaléria

InfoRádió

Megnyílt a Walled Off Hotel Betlehemben, az Izraelt a palesztin hatóság területeitől elválasztó fal tövében. Az épület egyszerre szálloda, művészet és lázadás - ez Banksy, a világ legismertebb graffitiművésze legfrissebb alkotása.

Az új hotel egyszerre szeretne munkát adni a helybélieknek és turistákat vonzani a bibliai városba, amelynek a zarándokokra, az idegenforgalomra épülő gazdaságát szétzilálta a politikai és biztonsági helyzet - írja a The Guardian. A művész, aki gondosan őrzi inkognitóját, azt reméli, hogy elősegítheti a párbeszédet, és nem elsősorban a világ minden részén meglévő rajongóit csábítaná az egyébként mindössze tízszobás hotelbe, hanem inkább a hétvégéken a tel-avivi klubokban bulizó izraeli fiatalokat - akiket az utóbbi években jogszabály tartott távol Betlehemtől. A hotel azonban a városon kívül van, izraeli felségterületen, így szabadon látogatható.

Banksy partnerei állítják, a szálloda valós vállalkozás, nem csak a művész gegje. A kilenc szoba és a lakosztály már márciusban foglalható lesz az interneten. A graffitizseni először több mint tíz évvel ezelőtt járt Betlehemben, 2005-ben és 2007-ben is készített festményeket a ciszjordániai falra. Volt, amelyet átfestettek - például amelyiken egy katona egy szamarat igazoltat -, de több fennmaradt, és turisták célpontjává vált.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018