eur:
389.39
usd:
358.89
bux:
66038.2
2024. február 27. kedd Edina

Visszalépett az amerikai haditengerészeti miniszteri poszt jelöltje

Visszalépett az amerikai haditengerészeti miniszteri poszt jelöltje, Philip Bilden.

Az 53 éves Bilden milliárdos üzletember, akit James Mattis védelmi miniszter választott ki - a haditengerészetet ugyanis a védelmi minisztérium felügyeli -, és Trump elnök jóváhagyta jelölését. A védelmi miniszter vasárnap délután közleményben jelentette be Philip Bilden visszalépését. Mint a közlemény fogalmaz, "személyes okok és érdekkonfliktusokból eredő nehézségek" magyarázzák a jelölt visszalépését. A korábban katonai hírszerzőként is tevékenykedő Bilden ugyanis ázsiai magántőke-befektetésekkel foglalkozik, és bár visszalépett cége vezetéséből, úgy látta, hogy nem képes a kormányzat Etikai Hivatala elvárásainak maradéktalanul eleget tenni "a családi pénzügyi érdekeltségek szükségtelen és anyagilag hátrányos feladása" nélkül.

"Még akkor is, ha elszomorít, megértem és tiszteletben tartom a döntést" - olvasható James Mattis közleményében. A miniszter egyúttal közölte: néhány napon belül újabb jelöltek nevét terjeszti elő a Fehér Házban.

Philip Bilden a második jelölt, aki visszalép a Pentagon jelöltségétől. A hónap elején a milliárdos beruházási bankár, Vincent Viola vonta vissza jelöltségét. Viola a szárazföldi erőkért lett volna felelős.

Címlapról ajánljuk
Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben - például a kitüntetések, a kegyelmezés esetén - a lehető legszélesebb transzparencia híve. Meghallgathatja a cikkünkhöz csatolt teljes beszédet.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×