eur:
390.93
usd:
359.32
bux:
72836.42
2024. július 19. péntek Emília

Barátnője miatt kell lemondania a dél-koreai elnöknek

Bejelentette kedden a korrupciós botrányba keveredett Pak Gun Hje dél-koreai elnök, hogy kész azonnal lemondani tisztségéről.

Az államfő - aki így próbálja meg elkerülni az alkotmányos felelősségre vonását és leváltását célzó eljárás elindítását - az után tette a váratlan bejelentést, hogy hétfőn ismét hatalmas tüntetéseken szólították fel távozásra.

Dél-Koreában eddig egyetlen államfő sem mondott le tisztségéről.

Az ellenzéki Demokrata Párt közölte, hogy az államfő bejelentése ellenére folytatja lépéseit az alkotmányos vádeljárás megkezdésére.

Pak azért kényszerülhet távozni, mert kiderült, hogy a barátnője, Csoj Szun Szil bármiféle hivatalos tisztség nélkül beleszólhatott kormányzati és személyzeti döntésekbe, valamint a kormány nagyvállalatokat vett rá, hogy nagy összegeket utaljanak át olyan alapítványoknak, melyeket ő irányított.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
Lángokban áll a legendás orosz fegyvergyár, visszautasította Zelenszkij felvetését a német kancellár – Háborús híreink pénteken

Lángokban áll a legendás orosz fegyvergyár, visszautasította Zelenszkij felvetését a német kancellár – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a BBC-nek adott interjújában elismerte, hogy amerikai elnökké választása esetén nehéz lesz együtt dolgozni Donald Trumppal, de Ukrajna fel van készülve erre. A CNN értesülése szerint Zelenszkij és Trump telefonon fog beszélgetni egymással pénteken. Felvételek szerint kigyulladt a Jekatyerinburgban található Uraltranszmash katonai ipari komplexum, amely az egyetlen olyan vállalkozás Oroszországban, amely önjáró tarackokat gyárt. Olaf Scholz német kancellár azt mondta, szóba sem jöhet, hogy Németország még az ukrán légtérben lőjön le orosz rakétákat, ahogy ezt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kérte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×