eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Navracsics: Brüsszel számára egyre fontosabb az EU külső határainak megerősítése

Változatlan az Európai Bizottság álláspontja a menekültek kvóták alapján történő tagállami szétosztásában – közölte a kultúráért, oktatásért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos. Navracsics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a brüsszeli testület feladata végrehajtani az uniós állam- és kormányfők tanácsa által hozott határozatot.

Navracsics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában emlékeztetett arra, hogy a kvótadöntés miatt a magyar és a szlovák kormány az európai bírósághoz fordult. A biztos arra hívta fel a figyelmet, hogy Brüsszel számára egyre fontosabb a közösség külső határainak megerősítése.

Ennek eredményeként a napokban megkezdte tevékenységét az európai parti- és határőrség. A brüsszeli álláspontot ismertetve Navracsics Tibor szükségesnek nevezte, hogy Görögország végre eleget tudjon tenni kötelezettségeinek, és kezelni tudja a menekülthelyzetet.

Jelentős eredménynek tartja a kultúráért, oktatásért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos, hogy az általa képviselt terület központi elemként jelent meg az Európai Unió új külkapcsolati stratégiájában. Navracsics Tibor hangsúlyozta: a kultúra segít abban, hogy az európai közösség más országokkal, illetve régiókkal új kapcsolatokat építsen ki. Emlékeztetett arra, hogy valamennyi érintett terület tagállami hatáskörbe tartozik. Mindemellett az Európai Bizottságnak koordináló és elősegítő szerepe van az európai szinten jelentős projektek esetén, emellett segíti a kulturális együttműködést is.

Az Aréna teljes adását meghallgathatja vagy megnézheti, ha ide kattint.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×