eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ismét sugárszennyezett víz szivárgott Fukusimában

Ismét erősen sugárszennyezett víz szivárgott el a megsérült Fukusima-1 atomerőmű egyik tárolójából - közölte a létesítményt üzemeltető TEPCO energiavállalat.

A beszámoló szerint az elszivárgott víz mennyisége 32 liter, amelyben a sugárzás mértéke literenként 590 ezer becquerel volt. A megengedett határérték 150 becquerel literenként, amelyet akár a tengerbe is lehet ereszteni

A TEPCO emberei most a radioaktív víz egy részét átszivattyúzták egy másik tartályba, hogy útját állják az újabb szivárgásnak.

Az egyre növekvő, a reaktorok hűtésére használt nagy mennyiségű sugárszennyezett víz miatt a szakértőknek nem jut elég idő az elöregedő tárolók javítására vagy leváltására. Ez az oka a legtöbb szivárgásnak.

A föld alatt lévő különleges konténerekben tárolt és tisztításra váró radioaktív víz mennyisége eléri 200 ezer tonnát.

Öt és fél évvel ezelőtt, 2011. március 11-én 9-es erősségű földrengés érte Japán északkeleti részét, ahol ezt követően szökőár pusztított, amely romba döntötte a fukusimai atomerőmű egy részét is. Három reaktorban megolvadt a fűtőanyag, és a megsérült reaktorok hűtésére folyamatosan vizet szivattyúznak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×