eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla

Athén ismét uniós segítséget kér

Segítséget kér Görögország az Európai Unió határrendészeti ügynökségétől, a Frontextől az albán és a macedón határ ellenőrzéséhez - mondta el Fabrice Leggeri, a varsói székhelyű Frontex vezetője a Welt am Sonntag című, vasárnap megjelenő német lapnak.

Leggeri elárulta, hogy már a misszió konkrétumairól egyeztetnek Athénnal. A küldetés sikeréhez viszont elengedhetetlen, hogy az uniós tagállamok elegendő határvédelmi szakembert ajánljanak fel az akcióhoz.

Görögországban jelenleg több mint hatvanezer migráns torlódott fel, akik nem tudják elhagyni az országot, mert a nyugat-balkáni országok március óta már csak az érvényes útiokmánnyal rendelkezőket engedik belépni, lezárva ezzel gyakorlatilag a nyugat-balkáni migrációs útvonalat.

A Welt am Sonntag azt írja, Németország - ahol amúgy a legtöbb menedékkérelmet adják be az egész Európai Unióban - évente 6000 menekültet venne át Görögországtól és Olaszországtól.

Címlapról ajánljuk
Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Idén augusztusban az államkasszába 314 milliárd forint áfabevétel folyt be, ami 14,5 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi 368 milliárd forintos összeg - derült ki abból a részletes adatokból, amelyet a pénzügyminisztérium közölt az államháztartás augusztusi alakulásáról. A Portfolio elemzője azt mondta, hogy ezzel idén már negyedik hónapja csökkennek az áfabevételek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×