eur:
392.67
usd:
366.38
bux:
66787.35
2024. április 26. péntek Ervin

Clinton és Trump is felhasználta a New York-i robbantást a kampányban

Az amerikai demokrata párt elnökjelöltje, Hillary Clinton hazaárulónak nevezte republikánus riválisát, Dondald Trump szerint viszont demokrata ellenfele soha nem volt olyan kemény a terroristákkal szemben, mint a republikánus szimpatizánsokkal.

Mindkét amerikai elnökjelölt megpróbálta kampánya javára fordítani a New Yorkban elkövetett robbantás és a New Jerseyben talált robbanószerkezetek nyomán kialakult feszültséget. Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje azzal vádolta meg republikánus riválisát, Donald Trumpot, hogy retorikája például az ellenőrzések szigorításáról az Iszlám Állam nevű terrorszervezet dzsihadistáit segíti és ezzel akár hazaárulást is elkövet.

"Megvédjük országunk és legyőzzük a terroristák gonosz ideológiáját" – hangsúlyozta sajtókonferenciáján Hillary Clinton, majd azt bizonygatta, hogy magabiztos kézzel vezetné ezt a terrorellenes küzdelmet. A politikus bejelentette, hogy elnökként megerősítené a hírszerzést, és bevonná a Szilícium-völgy informatikai óriásait a merénylők interneten folytatott társalgásainak figyelésébe, továbbá hangsúlyozta a muszlim közösségek és a rendőrség közötti bizalom kiépítésének fontosságát.

Donald Trump egy floridai kampánygyűlésen azzal vágott vissza, hogy Hillary Clinton keményebb az ő támogatóival, mint amilyen valaha is volt a terroristákkal szemben. A republikánus elnökjelölt a bevándorlás erőteljesebb ellenőrzését követelte, illetve a gyanús személyek szigorúbb megfigyelését.

"Nézze, nincs választásunk, Izrael is ezt csinálja, ha látnak valakit, akivel beszélnének, akinek utánanéznének, akinek megnéznék a csomagjait, akkor megteszik, mert erre kényszerülnek" – fogalmazott a Fox News-nak nyilatkozva Donald Trump, bár a csatorna műsorvezetőjének közbevetésére elismerte, hogy a zsidó állam csak repterein folytatja e gyakorlatot.

A republikánus elnökjelölt emellett közleményben szögezte le, hogy "az Obama-Clinton doktrína nem veszi eléggé komolyan az Iszlám Államot, ami felbátorítja a terroristákat világszerte".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×