eur:
394.08
usd:
369.86
bux:
65754.43
2024. április 23. kedd Béla

Öngyilkos buszvezető okozta a balesetet

Öngyilkosságot akart elkövetni annak a tajvani busznak a sofőrje, amely júliusban 24 kínai utassal kigyulladt és kiégett a taojüani repülőtérre vezető autópályán, ez okozta a buszszerencsétlenséget - állapította meg az ügyészségi vizsgálat.

A jármű utasai, az idegenvezető és a buszvezető valamennyien benn égtek.

Az ügyészség a hét végén közölte, hogy a gépkocsivezető gyújtotta fel a buszt, amelyet azután szándékosan belevezetett az autópálya korlátjába. Az 53 éves férfinak családi problémái voltak, mivel korábban börtönbüntetésre ítélték szexuális erőszak miatt.

A törvényszéki vizsgálat kizárta, hogy rövidzárlat okozta volna a tüzet, és megállapította, hogy az a buszvezető ülésétől indult ki. A sofőr egy benzinkútnál vásárolt gázolajat, amelyet kis műanyag palackokba töltött.

A busznak öt vészkijárata volt, de egyik ajtó sem nyílt ki, amikor a jármű a szalagkorlátnak ütközött és az eleje lángra lobbant. Megállapították, hogy az ajtók elvben belülről nyithatók lettek volna. Az áldozatok közül, akik egyhetes kirándulásuk utolsó napján útban voltak a repülőtérre, három tizenéves is volt.

Mind a 24 turista az északkelet-kínai Liaoning tartományból érkezett. Az áldozatok családjai ugyan kaptak kártérítést, de a buszsofőr családját is perelhetik a szándékosság miatt.

A családdal szemben kártérítési igénnyel léphet fel továbbá a buszvállalt, az utat szervező turisztikai cég és a biztosító is, amely korábban a férfi halála miatt kártérítést fizetett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×