eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella

Gyerekekkel gyilkoltatnak a dzsihadisták

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet olyan videót tett közzé szombaton, amelyen öt gyerek - köztük állítólag egy brit kisfiú - foglyokat végez ki Szíriában.

A kilencperces felvétel állítólag nemrégiben készült az IÁ "kalifátusának" fővárosában, a szíriai Rakkában. A videóból ítélve a fiúk 10-13 évesek lehetnek, és egyikük szemlátomást fehérbőrű, kékszemű, a képaláírás szerint Abu Adullah al-Britaninak hívják, vagyis brit.

A hátborzongató felvételen a gyerekek főbe lőnek öt térdelő, narancsszínű zubbonyt viselő, leborotvált fejű férfit, fogságba ejtett kurd harcosokat. A gyerekek terepszínű katonai egyenruhát viselnek, és pisztollyal végzik ki áldozataikat.

Az egyik fiú - a felirat szerint Abu al-Bara al-Tuniszi, vagyis tunéziai - arabul szónokol a felvételen, újabb erőszakcselekményekkel fenyegetőzik, és azt mondja, hogy csak most kezdődik a kurdok elleni harc. A nevükből ítélve a másik három fiú egyiptomi, kurd és üzbég.

Más forrásból nem lehet megerősíteni a video hitelességét, és azt, hogy az öt gyerek egyike valóban brit. A londoni külügyminisztérium nem kommentálta a BBC és más brit sajtóorgánumok által közzétett felvételt.

Gyerekek egyre gyakrabban szerepelnek az IÁ propagandafelvételein, amelyekkel a terroristák azt akarják világgá kürtölni, hogy már nevelik dzsihádra (szent háborúra) a harcosok újabb generációját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×