eur:
385.69
usd:
354.35
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Hajtóvadászat indult a dzsihadisták ellen

A török rendőrség terrorelhárító egysége razziát indított szerda hajnalban Isztambulban az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet tagjai ellen - jelentette a Dogan hírügynökség.

A beszámoló szerint a rendőrségi műveletet megelőzően számos gyanúsított ellen adtak ki elfogatóparancsot. Annyit tudni lehet, hogy a terrorelhárítás a metropolisz ázsiai oldalán lévő Pendik kerületben is lecsapott egy helyszínen.

Törökország mindeközben az észak-szíriai Dzserablúsz körzetében is fellép a dzsihadisták ellen a török-szíriai határ biztonságának szavatolása érdekében: hajnal óta intenzív tüzérségi támadással sújtja az IÁ állásait a település környékén. Katonai források közlése szerint Ankara ezenkívül bekapcsolódott a Washington irányítása alatt álló nemzetközi koalíció indította légicsapásokba is, de az észak-szíriai szárazföldi katonai művelet még nem kezdődött meg.

Efkan Ala török belügyminiszter szerdán azt mondta: Törökország arra számít, hogy a dzserablúszi művelettel gyorsan elhárítja az Iszlám Állam által jelentett fenyegetést.

A tárcavezető az Anadolu hírügynökséget arról is tájékoztatta, hogy a török hatóságok elővigyázatosságból evakuálták Karkamis határváros és hat másik település lakosait.

Efkan Ala hangsúlyozta: Törökország nem fogja hagyni, hogy szélsőséges fegyveres csoportok fenyegessék az országot. Hozzátette: az is látható ugyanakkor, hogy nem csak az Iszlám Állam jelent veszélyt, hanem más terrorszervezetek is.

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×