eur:
389.41
usd:
361.49
bux:
68418.28
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Csökkent a különbség Clinton és Trump között

Egy friss közvélemény-kutatási eredmény szerint Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt csak 4 százalékponttal vezet fő vetélytársa, a republikánus Donald Trump előtt országos szinten.

A Pew kutatóközpont helyi idő szerint csütörtökön közzétett tanulmánya figyelembe vette két kis párt népszerűségét is, és arra az eredményre jutott, hogy Clintont a szavazók 41 százaléka, Trumpot 37 százalékuk támogatja. A Libertárius Párt jelöltje, Gary Johnson 10 százalékon áll, a Zöld Párt jelöltje, Jill Stein pedig 4 százalékon. A többi megkérdezett nem nyilatkozott.

A nők 49 százaléka Clintonra, 30 százaléka Trumpra szavazna. A férfiak körében 45 százalékos Trump népszerűsége, Clinton csak 33 százalékukra számíthat.

Az egyetemi végzettségűek között Clinton sokkal jobban áll: 59 százalékos a támogatottsága szemben Trump 21 százalékával. Az alacsonyabb végzettségűek között Trump vezet 41 százalékkal, Clintonnak 36 százaléka van.

Trump esetében 27 százaléknak a véleménye az, hogy "jó" vagy "nagyon jó" elnök lenne belőle, 55 százalék viszont úgy véli, hogy "rossz" vagy "borzalmas". "Átlagosnak" 15 százalék tartja.

Clintonnál 31 százalék a "jó" vagy "nagyon jó", 22 százalék az "átlagos" és 45 százalék a "rossz" vagy "borzalmas".

Trump követőinek 66 százaléka véli úgy, hogy a bevándorlás, 65 százaléka, hogy a terrorizmus "nagyon nagy" probléma. Clinton híveinek 70 százaléka szerint a szegények és a gazdagok közötti növekvő távolság, 43 százaléka szerint a környezet helyzete az ország fő gondja.

A felmérést augusztus 9-16 között végezték el az 50 állam 2010 regisztrált szavazója megkérdezésével, kevesebb mint 2,5 százalékos hibahatárral.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×