eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Megfenyegették a Miss Universe-t a dzsihadisták

Komolyan kell venni azt a terrorfenyegetést, amelyet állítólag az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet fogalmazott meg a Fülöp-szigeteken jövőre tervezett Miss Universe nemzetközi szépségverseny ellen - mondta pénteken a Fülöp-szigeteki hadsereg szóvivője.

Az IÁ közösségi médiában nemrég megjelent egyik videóján, amelyet valószínűleg valahol a Közel-Keleten forgattak, és pokolgép készítését mutatta, arab felirattal a következő volt olvasható: "készül a bomba Miss Universe-nek".

A Miss Universe döntője a tervek szerint jövő januárban lesz Manilában.

"Komolyan vesszük a fenyegetést" - hangsúlyozta Edgard Arevalo ezredes, a hadsereg szóvivője. A hatóságok azonban még vizsgálják a felvétel hitelességét.

A manilai hatóságok szerint nincsenek IÁ-szélsőségesek az országban, de a terrorszervezet egy korábbi videoüzenetben soraiba fogadta az Abu Sayyaf Fülöp-szigeteki iszlamista terrorszervezetet, amely hűséget fogadott az Iszlám Államnak.

"Megismételjük: az IÁ nincs jelen a Fülöp-szigeteken" - szögezte le Arevalo.

"Olyan csoportok vannak, amelyek azt állítják, hogy kapcsolatban állnak az IÁ-val, hogy pénzhez juthassanak. Így nem is túloz nagyon a terrorszervezet, amikor azt állítja, hogy IÁ-sejtek működnek a Fülöp-szigeteken, hogy bizonygassa globális tagságát" - tette hozzá az ezredes.

Eddig két alkalommal rendezték meg a Miss Universe-t Manilában, egyszer 1974-ben, majd 1994-ben. A szépségverseny győztese 2015-ben a 26 éves Fülöp-szigeteki Pia Alonzo Wurtzbach volt.

Szerdán Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök utasította a hadsereget: semmisítsék meg az Abu Sayyafot, máskülönben az országot "megfertőzi" az Iszlám Állam és a terrorizmus.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×