eur:
393.74
usd:
368.94
bux:
65867.4
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Külügy: nem tudni magyar sérültről Thaiföldön

Jelenleg 27 regisztrált magyarról tud a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Thaiföldön, a tárca és szervezeti egységei eddig sem a helyi hatóságoktól, sem pedig a hozzátartozóktól nem kaptak bejelentést magyar sérültről - közölte a KKM

Mint írták, a konzuli védelemre regisztrált magyarokat a bangkoki magyar nagykövetség felhívta. Azokat, akiket nem értek el, fél óránként újra megpróbálják felhívni, illetve e-mailt írtak, kérve őket, hogy ha szükségük van segítségre, vagy tudnak olyan magyarról, akinek szüksége van segítségre, jelezzék a külképviseletnek.

Két merénylet sújtotta helyszín nem tartozik a magyarok által sűrűn látogatott célok közé, a harmadik helyszínen az eddigi tájékoztatás szerint nincs súlyos sérült - közölte a tárca.

Csütörtök délután két robbantásos merényletet követtek el Hua Hin thaiföldi tengerparti üdülővárosban, a támadásban egy nő életét vesztette és húsznál többen megsebesültek, köztük külföldi turisták is. Pénteken újabb robbanás történt az üdülővárosban, nem messze attól a helytől, ahol előző este is robbantás történt, a legfrissebb jelentések szerint az újabb merényletnek egy halálos áldozata és három sérültje van. A tűzszerészek egy robbanószerkezetet hatástalanítottak. Pénteken egy további robbanás is történt, a Hua Hintől mintegy 400 kilométerre délre található Surat Tani tartományban egy helyi nő vesztette életét.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×