eur:
389.66
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Paul Ryan nyerte a republikánus képviselői választást

Könnyedén megnyerte kedden a republikánus képviselői választást Paul Ryan, az Egyesült Államok képviselőházának elnöke az amerikai Wisconsin állam 1. kongresszusi választókerületében, ezzel pedig növelte esélyét arra, hogy házelnöknek is újraválasszák.

Az amerikai elnökválasztással egyidejűleg tartott képviselői és szenátusi választások nem sok figyelmet keltenek az Egyesült Államokban. Kivétel ez alól Paul Ryan republikánus képviselő, jelenlegi házelnök, valamint John McCain arizonai republikánus szenátor. Kettőjüket ugyanis a republikánus elnökjelölt, Donald Trump pár napig tartó habozás után biztosította csak támogatásáról, sőt korábban úgy tűnt, hogy Ryan kihívóját, Paul Nehlen üzletembert részesíti előnyben.

A keddi wisconsini képviselői választást Paul Ryan nagy fölénnyel, az AP amerikai hírügynökség szerint a voksok mintegy hetven százalékával győzedelmeskedett.

"Alázattal és megtiszteltetéssel fogadom, hogy az 1. kongresszusi választókerület támogatja erőfeszítéseimet az értük folytatott küzdelemben" - köszönte meg a bizalmat közleményben a házelnök.

A kampányban Paul Ryan egyáltalán nem vett tudomást vetélytársáról, csakis a saját mondandójára, programjára összpontosított. Helyi rádióknak adott interjúkat és intenzíven kampányolt szerte az államban. Ezzel szemben Paul Nehlen személyeskedő kampányt folytatott ellene.

Győzelmi beszédében a 46 éves Ryan azt mondta: "Hadd legyek nagyon, de nagyon világos: nem engedhetünk meg újabb négy Obama-évet, és pontosan ez az, amit Hillary Clinton és pártja kínál nekünk".

A wisconsini születésű Ryan rendkívül népszerű az államban, Janesville városában mindmáig megvan a családi házuk, ahová rendszeresen hazajár a feleségével és három gyermekükkel.

Az első értékelések szerint Ryan nagy arányú győzelme Wisconsin délkeleti választókerületében arra utal, hogy az a hagyományos konzervativizmus, amely a Republikánus Párt sajátja, Donald Trump megjelenésével korántsem tűnt el.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×