eur:
388.69
usd:
361.77
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Hillary Clinton valamennyi felmérés szerint jelentősen vezet Donald Trump előtt

Hillary Clinton demokrata elnökjelölt valamennyi felmérés szerint jelentősen vezet republikánus vetélytársa, Donald Trump előtt.

Egy sor felmérést hoztak nyilvánosságra csütörtökön, s valamenyi azt mutatja, hogy - eltérő arányban ugyan, de - Hillary Clinton előnye jelentős Donald Trump előtt, s nemcsak a pártkonvenció utáni átmeneti népszerűség-növekedésről van szó.

A pennsylvaniai Franklin & Marshall College közvéleménykutatása szerint Hillary Clinton 11 százalékkal vezet Donald Trump előtt: a demokrata elnökjelölt támogatottsága 49 százalékos, míg Trumpot csak a megkérdezettek 38 százaléka tartja elfogadható elnöknek. A Detroit News tévécsatorna Michigan állam szavazóit kérdezte, s a felmérés szerint a szövetségi államban a volt külügyminiszter 9 százalékkal vezet a New York-i üzletember előtt, a Masachusetts Intézet az északkeleti New Hampshire államban végzett közvéleménykutatást, s ott 15 százalékos Hillary Clinton előnye. A CNN/ORC 9 százaékos, a Fox televízió pedig napok óta 10 százalékos Clinton-előnyt jelez.

A kongresszusi politikusokkal, kampányokkal és választásokkal foglalkozó The Cook Political Report elemzője, Amy Walter szerint bár a demokrata elnökjelölt előnye robusztus, az eredmény még nem borítékolható, mégpedig azért, mert mindkét jelölt iránt erősek az ellenérzések és sok szavazó nem követi a kampány valamennyi fejleményét. Hillary Clintonnak - írja Amy Walter - meg kell szilárdítania mostani vezető szerepét.

Elemzők felteszik a kérdést: vajon Donald Trump képes lesz-e változtatni ezen a trenden, képes lesz-e visszaszerezni a vezetést Clintontól?

Chuck Todd, politikai elemző, az NBC főszerkesztője arra hívja fel a figyelmet: a republikánus kampánycsapatban elterjedt a nézet, miszerint a 70 éves Trump képtelen változtatni azon a magatartásán, amely az elnökjelöltségig röpítette őt.

Newt Gingrich volt házelnök - aki egy ideig Trump alelnökjelöltje is volt - a The Washington Postnak azt nyilatkozta Trumpról: "nem tud tanulni abból, amit nem tud, mert nincs tudatában annak, hogy nem tudja". A The Washington Post szerint egyébként a Republikánus Pártban kezd eluralkodni a pánik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×