eur:
391.85
usd:
368.01
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida

May időt kér a kilépési tárgyalások megkezdéséhez

Az új brit miniszterelnök reméli, hogy országa pozitív tárgyalásokat tud folytatni az Európai Unióval a közösségből való távozásról, de időre van szüksége a felkészüléshez. Erről Theresa May Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét tájékoztatta csütörtökön, telefonon - közölte a szóvivője.

"A miniszterelnök elmagyarázta, hogy Londonnak némi időre van szükség a felkészüléshez, és reméli, hogy a tárgyalások hangneme építő és pozitív lesz. A megbeszélés során támogatásáról biztosította Julian King új brit uniós biztost", akit a múlt héten jelölt ki a posztra az elődje, David Cameron - mondta a szóvivő.

A brit vezető beszélt csütörtökön Barack Obama amerikai elnökkel is, hangsúlyozva, hogy Nagy-Britannia fenn akarja tartani a két ország különleges viszonyát és a brit partnerséget a hírszerzési adatok megosztásában. Hangsúlyozta azt is, hogy London kulcsfontosságú partnere akar lenni az Egyesült Államoknak a globális ügyekben, beleértve a terrorizmus elleni küzdelmet és a biztonsági kérdéseket.

Obama üdvözölte az új brit kormányfőt, és ő is megerősítette elkötelezettségét a különleges kapcsolatok mellett - közölte az elnök szóvivője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×