INFORÁDIÓ
2021. szeptember 26. vasárnap
Jusztina, Pál

david cameron

2016.09.12. 16:48

Cameron újabb lemondása

Visszaadja alsóházi képviselői mandátumát David Cameron volt brit miniszterelnök.
2016.07.14. 22:41

May időt kér a kilépési tárgyalások megkezdéséhez

Az új brit miniszterelnök reméli, hogy országa pozitív tárgyalásokat tud folytatni az Európai Unióval a közösségből való távozásról, de időre van szüksége a felkészüléshez. Erről Theresa May Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét tájékoztatta csütörtökön, telefonon - közölte a szóvivője.
2016.07.13. 16:45

Vastapsot kapott a leköszönő David Cameron

Befejezte szerdán miniszterelnöki tevékenységét David Cameron. Utolsó munkanapján egyebek mellett szólt a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok jogairól is, kijelentve: viszonossági alapon mindenképpen biztosítható e jogok további érvényesülése.
2016.07.12. 23:05

Marad a Downing Street macskája

A brit uniós kilépésről szóló népszavazás miatt David Cameron miniszterelnök távozásra kényszerült, s már pakolják dolgait, hogy szerdán átadhassa hivatalát, s egyben rezidenciáját, a világszerte híres Downing Street 10-et utódjának - de a hivatal macskája, Larry maradni fog.
2016.07.12. 19:50

Megtartotta utolsó kabinetülését Cameron

Utolsó kabinetülésén elnökölt kedden David Cameron leköszönő brit miniszterelnök, aki szerdán átadja a kormányfői tisztséget eddigi belügyminiszterének, Theresa Maynek.
2016.07.01. 16:24

Együtt emlékezett meg a somme-i csatáról Hollande és Cameron

Francois Hollande francia államfő, David Cameron brit miniszterelnök és a brit királyi család több tagja együtt emlékezett meg pénteken az első világháború nyugati frontjának egyik legnagyobb és legvéresebb ütközetétől, a somme-i csatáról az észak-franciaországi Thiepvalban található emlékműnél.
2016.06.30. 19:54

Nem Boris Johnson lesz a következő brit kormányfő

Drámai fordulatokkal zárult csütörtökön a brit belpolitika utóbbi évtizedeinek legdrámaibb egy hete: Boris Johnson, London volt polgármestere, akiben a brit sajtó, a politikai elemzők és a fogadóirodák egyöntetűen a következő brit miniszterelnököt látták, a startpisztoly eldördülése előtti utolsó pillanatban kiszállt a versenyből.
2016.06.29. 12:23

Már Cameron nélkül folytatódik az EU-csúcs

Az Európai Unió jövőjének alakulásáról kezdett eszmecserét Brüsszelben szerdai ülésnapján huszonhét uniós tagország állam- és kormányfője; David Cameron brit miniszterelnök este hazautazott a csúcstalálkozóról, és a további megbeszéléseken már nem vesz részt.
2016.06.28. 15:54

Kemény EU-csúcs a Brexit után

Megkezdődött az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója kedd délután Brüsszelben, az ülés középpontjában az Egyesült Királyság uniós tagságát elutasító, előző heti népszavazás következményei állnak.
2016.06.26. 08:53

Az Európai Parlament is a kilépés deklarálására szólítja fel Cameront

Az Európai Unió vezetői és az alapító országok külügyminiszterei után az Európai Parlament is arra kívánja felszólítani Nagy-Britanniát, hogy a népszavazás eredményével összhangban a lehető leggyorsabban nyújtsa be hivatalosan az unióból való kilépési szándékát.
2016.06.24. 22:05

Győzött a kilépők tábora Nagy-Britanniában – a nap hírei

Legkésőbb októberig távozik posztjáról a brit kormányfő, miután az uniós tagságról tartott népszavazáson a kilépést pártoló tábor győzött. A pénzügyi stabilitás fenntartását ígérték a világ vezető jegybankjai a brit népszavazás után. Egy rugalmasabb Európai Unióról dolgoz ki tervezetet a német és a francia külügyminiszter az unió alapító tagjai számára.
2016.06.24. 00:09

Ez a sors vár most a brit miniszterelnökre

Több mint nyolcvan konzervatív politikus, köztük a kormány összes tagja írt levelet David Cameron brit miniszterelnöknek, hogy az uniós tagságról tartott népszavazás kimenetelétől függetlenül maradjon miniszterelnök - jelentette csütörtök este a The Telegraph konzervatív brit honlap.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018