eur:
394.34
usd:
369
bux:
65310.1
2024. április 23. kedd Béla

Visszafordultak a bikák Pamplonában

Rendkívül izgalmassá és veszélyessé vált a pamplonai bikafuttatás pénteki, második napja, mert néhány bika az első 300 méter után megfordult és elkezdett visszafelé futni, pánikot keltve a mögöttük szaladók között. Összesen 14-en kerültek kórházba, hatan a bika szarvától származó szúrt sebek miatt.

A helyi kórház tájékoztatása szerint hasi, alhasi, mellkasi és végtagsérüléseket szenvedtek azok, akiket felökleltek a bikák, de egyikük állapota sem súlyos. Többségük külföldi, vannak köztük amerikai, kanadai, indiai, dél-afrikai állampolgárok.

A pénteki bikafuttatásra a szervezők a Cebada Gago nevű, Cádizhoz közeli tenyészetből származó állatokat választották, amelyek híresek vad természetükről. Eddig 27 bikafuttatáson vett részt ez a tenyészet, bikái összesen 46 embert ökleltek fel. A statisztikák szerint ők okozták eddig a legtöbb sérülést.

A bikafutattás minden futamát közvetíti a spanyol közszolgálati televízió, és szakértők kommentálják a látottakat. Ők úgy vélték: attól lett különösen veszélyes a pénteki futam, hogy a csorda a start után több részre szakadt, az utolsó két állat pedig egyszerűen elvesztette az irányt a belváros szűk utcáin.

Az esemény egyik legijesztőbb pillanata az volt, amikor egy férfit felöklelt a bika, majd egy földön fekvő nőt próbált megszúrni. Ekkor valaki a szarvánál, egy másik ember pedig a farkánál kezdte húzni az állatot, és így elterelték a figyelmét az asszonyról.

A tömegben elvegyülő képzett terelők segítségével végül minden állat beért az arénába, amely a 850 méteres táv végállomása.

A futam csaknem hat percig tartott, míg csütörtökön 2 perc 28 másodpercig alatt minden állat elérte a célt.

Az észak-spanyolországi városban szerda óta zajlik Pamplona védőszentje, San Fermín ünnepe. Ennek része a bikafuttatás, amelyet nyolc egymást követő reggel rendeznek meg több ezer ember részvételével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×