eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Visszaesett a bevásárlóutcák forgalma Nagy-Britanniában

Csökkentek az autóeladások júniusban Nagy-Britanniában, az uniós kilépést támogatók győzelmével végződő népszavazás utáni tíz nap alatt pedig 3,4 százalékkal esett vissza a bevásárlóutcák üzleteibe betérő vásárlók száma.

A Brit Autógyártók és -kereskedők Szövetsége (SMMT) szerdán közölte, hogy júniusban az előző év azonos hónapjához képest 0,8 százalékkal 255 ezer 766-ra csökkent a forgalomba helyezett új autók száma. Az utóbbi több mint négy évet tekintve mindössze másodjára fordult elő, hogy éves összehasonlításban kevesebb új autót adtak át a tulajdonosnak. Legutóbb tavaly októberben csökkent a forgalomba helyezett új autók száma, amit részben a Volkswagen német autógyártó károsanyag-kibocsátási botrányának számlájára írtak.

Az SMMT szerint korai lenne azt mondani, hogy az autóeladások csökkenése összefügg az uniós tagságról június 23-án tartott népszavazás végeredményével. Ezzel együtt sürgette a kormányt, hogy tegyen lépéseket a gazdasági hangulat javításáért az eladások visszaesésének megakadályozása érdekében.

A Springboard kiskereskedelmi adatgyűjtő vállalat statisztikája szerint a június 23-át követő tíz nap alatt 3,4 százalékkal kevesebben fordultak meg a brit városok és települések bevásárlóutcáinak üzleteiben az egy évvel korábbihoz képest. A John Lewis áruházlánc is arról számolt be, hogy a július 2-vel zárult héten 2,1 százalékosra lassult az eladások növekedésének üteme az előző heti 7,3 százalékról.

A CV-Library, az Egyesült Királyság legnagyobb független munkakereső online felülete közölte, hogy júniusban 1,9 százalékkal csökkent az átlagbér éves szinten, a meghirdetett állásoké viszont 14,1 százalékkal nőtt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×