eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke

Amerikai sérültje is van az isztambuli merényletnek

Az isztambuli merényletnek van egy amerikai sérültje - mondta Jeh Johnson belbiztonsági miniszter az amerikai szenátus egyik bizottsága előtti meghallgatáson. Megerősítette a CIA igazgatójának szerdai álláspontját, hogy a merénylet az Iszlám Állam nevű terrorszervezet "kézjegyét" viseli.

Nincs életveszélyes állapotban, kisebb sérüléseket szenvedett az az amerikai állampolgár, akit a török hatóságok már azonosítottak - jelentette be a szenátusi meghallgatáson Johnson miniszter. Az áldozat nevéről és kilétéről azonban nem közölt részleteket.

Jeh Johnson kifejtette azt is, hogy a keddi isztambuli merénylet az Iszlám Állam "kézjegyét" viseli, és az amerikaiaknak még több hasonló merénylettel kell számolniuk, akár belföldön is. Ennek jegyében a közelgő nemzeti ünnepre (amely július 4-én lesz) az egész országban megerősítik a biztonsági intézkedéseket. Ez azt jelenti, hogy megnövelik a biztonsági személyzet létszámát a reptereken, vasútállomásokon és a forgalmas csomópontokon. "Növeljük a biztonsági intézkedéseket a reptereken, annak ellenére, hogy az ünnepi hétvége miatt megnövekedett forgalomra számítunk" - közölte Jeh Johnson.

A szenátusi meghallgatáson a miniszter beszámolt arról is, hogy látott olyan dokumentumokat, amelyeket külföldi militáns vagy terrorista csoportok terjesztenek, és arról szólnak, hogy hol és milyen módon lehet az Egyesült Államokban könnyen fegyverhez jutni. Ezzel kapcsolatban a miniszter felhívta a figyelmet a fegyvervásárlás szigorításának fontosságára is.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×