eur:
393.23
usd:
367.93
bux:
67044.93
2024. április 26. péntek Ervin

Megszólalt Merkel

Angela Merkel német kancellár pénteken úgy nyilatkozott, az Európai Unió elég erős ahhoz, hogy "megtalálja a helyes válaszokat" a Nagy-Britannia Európai Unióból való távozását (Brexit) eredményező népszavazásra.

A kancellár "rendkívüli sajnálattal" vette tudomásul a britek döntését, és azt mondta, az európai közösségnek "szoros" kapcsolatra kell törekednie a jövőben Nagy-Britanniával.

Merkel hangsúlyozta, hogy az ország "minden jogával és kötelességével együtt" továbbra is az EU tagja marad mindaddig, amíg folynak a kilépésről szóló tárgyalások.

Leszögezte, Németországnak "különleges érdeke és különleges felelőssége" az, hogy az európai egység sikeres legyen. A kancellár arra figyelmeztetett, hogy Európának nem kellene "gyors és egyszerű konklúziókat" levonnia a referendum eredményéről, ez csak további törésvonalakat okozna.

Merkel hétfőre egyeztetésre hívta Berlinbe Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét, Francois Hollande francia elnököt és Matteo Renzi olasz miniszterelnököt.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében a Tiktok anyacége és az amerikai kormány csörtéjéről volt szó, amelynek a vége akár az is lehet, hogy a platformot betilthatják a tengerentúlon. Vendégünk volt Keleti Arthur, kibertitok jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítója. A második blokkban a friss munkaerőpiaci adatokat elemeztük Hornyák Józseffel, a Portfiolio makrogazdasági elemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×