eur:
392.79
usd:
366.69
bux:
66389.01
2024. április 25. csütörtök Márk

Ismét lett magyar tagja az ENSZ fogyatékkal élők jogaival foglalkozó bizottságának

Lovászy László Gábort helyi idő szerint kedden New Yorkban ismét az ENSZ Fogyatékossággal Élők Jogaival Foglalkozó Bizottságának (CRPD) tagjává választották.

A világszervezet tizennyolc tagú bizottságába kilenc új tagot választottak, s a magyar állandó ENSZ-misszió információi szerint tizennyolc jelölt közül Lovászy nagy támogatással került újra a testületbe. Megbízatása a 2017-2020-as időszakra szól.

Lovászy több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a fogyatékosságot érintő ügyekben, maga is súlyosan nagyothalló.

A fogyatékkal élők jogainak szakértőjeként májusban a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehette át a fogyatékkal élők társadalmi beilleszkedését szolgáló munkája, a szociálpolitika területén nemzetközi szervezetekben végzett tevékenysége, valamint kiemelkedő oktatói és széles körű közéleti tevékenysége elismeréseként.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 17:02
×
×
×
×