eur:
394.94
usd:
363.31
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József

Menyhárt József lett a Magyar Közösség Pártjának új elnöke

Menyhárt Józsefet választották a Magyar Közösség Pártja (MKP) új elnökének a felvidéki magyar párt tisztújító kongresszusán szombaton, Érsekújvárban.

Menyhárt Józsefet, a párt dunaszerdahelyi járási elnökét - akire egyedüli jelöltként szavazhatott a csaknem kétszáz kongresszusi küldött - 180 igen szavazattal 16 ellenében, 2 érvénytelen szavazat mellett választották meg.

A párt elnöki posztjára eredetileg négy személyt jelöltek a párt járási szervezetei, Berényi József volt pártelnököt, Bárdos Gyula korábbi OT- elnököt, Őry Péter önkormányzati alelnököt és Menyhárt Józsefet. Közülük ketten - Berényi József és Bárdos Gyula - nem fogadták el a jelölést, Őry Péter pedig a kongresszuson lépett vissza.

Menyhárt József a megválasztása után megköszönte a küldöttek által kinyilvánított bizalmat és Berényi József volt elnök korábbi munkáját. A rá váró feladatok kapcsán Vörösmartyt idézte: "Mi dolgunk a világon? küzdeni. Erőnk szerint a legnemesbekért."

Őry Péter - akit a párt második legfontosabb posztjára az Országos Elnökség (OT) élére is jelöltek - a pártelnöki jelölésről való lemondását a személyes vetélkedés elkerülésének fontosságával indokolta. "Azt gondolom, hogy a mai nap tőlem is megkövetel egy dolgot, mégpedig azt, hogy egyetlen apró porszeme se maradjon az MKP életében az egymással való vetélkedés rossz hatásának" - fogalmazott.

A tisztújító kongresszuson délután a küldöttek megválasztják a párt új alelnökeit, döntenek az elnökség és az OT-elnök a személyéről is. Ez utóbbi tisztség elnyeréséért ketten indulnak, Őry Péter és Forró Krisztián, a párt galántai járási elnöke. Az eredményeket a tervek szerint késő délután ismertetik.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×