eur:
393.3
usd:
367.94
bux:
65897.55
2024. április 24. szerda György

Hillary Clinton vezet Donald Trump előtt

Hillary Clinton, a demokraták várható elnökjelöltje elég jelentős előnnyel vezet Donald Trump, a republikánusok várható elnökjelöltje előtt az első felmérés szerint, amelyet azután készítettek, hogy Obama elnök nyilvánosságra hozta: Clinton elnökjelöltségét támogatja.

Az Ipsos közvéleménykutató és a Reuters hírügynökség közösen készíttetett felmérése szerint a megkérdezettek 46 százaléka Hillary Clintont támogatja, és kevesebb mint 35 százalékuk látná szívesen Donald Trumpot a Fehér Házban. Csaknem húsz százalékra tehető azok aránya, akik egyik jelöltet sem akarják az Egyesült Államok elnökének.

Clinton egyébként nagyjából ugyanilyen arányban vezetett egy héttel ezelőtt is, amikor azonban még nem rendelkezett az elnökjelöltséghez szükséges megfelelő számú kongresszusi küldött támogatásával. Kedden a hat szövetségi államban tartott előválasztásokon négyben ő győzött, ezzel végleg bebiztosította magának a demokraták elnökjelöltségét, amelyet azonban hivatalosan csak az elnökjelölt-állító kongresszus után kaphat meg.

Trump az előválasztási folyamat során többnyire lemaradt Clinton mögött, csak egyszer sikerült ledolgoznia két számjegyű hátrányát, sőt, rövid időre még meg is előznie népszerűségben és elfogadottságban Hillary Clintont.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Már korábban is ismert volt, hogy az idei nem a Tesla éve lesz, hiszen lassuló eladásokkal küzd a cég, miközben igyekszik új termékeket bevezetni és ezzel új növekedési korszakot indítani. A vállalat problémáit az is jelzi, hogy az idei évben több mint 40 százalékot zuhant a cég részvényárfolyama, jelentősen alulteljesítve az S&P 500 indexet. A befektetői félelmek beigazolódtak a vállalat első negyedéves gyorsjelentésével, gyakorlatilag minden fontosabb soron visszaesésről számolt be a cég, ráadásul az elemzői várakozásokat is alulmúlta. Az árfolyam ennek ellenére mégis több mint 13 százalékot emelkedett a gyorsjelentést követően, miután a cég újabb ígéreteket tett a jövőbeli olcsóbb járműveivel kapcsolatban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 09:50
×
×
×
×