eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Így zúdulnak Kubára az amerikaiak

Washington engedélyezte hat amerikai légitársaságnak Kubába tartó járatok indítását.

Az Egyesült Államok engedélyezte hat amerikai légitársaság számára, hogy akár már ősztől öt amerikai nagyvárosból közvetlen járatokat indítson Kubába - közölte pénteken az amerikai közlekedési minisztérium.

Az egykori hidegháborús ellenségek között több mint ötven évig szünetelt a menetrendszerinti légiközlekedés.

Márciusban tizenhárom amerikai légitársaság jelentkezett az amerikai kormányzatnál a repülési jogokért. Közülük az American Airlines, Frontier Airlines, JetBlue Airways, Silver Airways, Southwest Airlines és Sun Country Airlines nyerte el annak a jogát, hogy naponta legfeljebb tíz retúrjáratot indítson Kubába.

Az utasszállítók Miami, Fort Lauderdale, Chicago, Philadelphia és Minneapolis/St. Paul légikikötőiből repülhetnek a szigetországba.

Az Egyesült Államok és Kuba idén februárban a két ország viszonyának rendezésére tett erőfeszítések keretében írt alá megállapodást arról, hogy újraindítják a menetrendszerinti légiközlekedést a két ország között.

A megegyezés értelmében naponta húsz retúrjáratot bonyolíthatnak le Havanna és az Egyesült Államok között. Amerikai légitársaságok azonban ennek többszörösét, csaknem hatvan járat engedélyezését kérték Washingtontól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

A mesterséges intelligencia korszakának hajnalán az egész oktatási rendszer célja és eszközrendszere megérett egy jelentősebb újragondolásra - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Balogh Petya, a Cápák között angyalbefektetője. Mint mondta, manapság a sikeres karrierhez nem lexikális tudásra van szükség, hanem kreatív és hatékony problémamegoldásra, ezt viszont szerinte nem tanítják a magyar iskolákban. Az STRT Holding vezérigazgatójával arról is beszélgettünk, mennyire könnyű vagy nehéz 2024-ben fiatalnak, kezdő vállalkozónak lenni Magyarországon, és kiderült, az RTL Cápája mit gondol arról, hogy manapság egyre több az influencer-vállalkozó. Arról pedig már a május 9-i GEN Z Fest 2024-en fog beszélgetni, hogy szerinte bátorság vagy értelmetlen hősködés-e manapság fiatalon vállalkozni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×