eur:
393.29
usd:
366.25
bux:
66861.73
2024. április 26. péntek Ervin

Putyin nem fog örülni egyik amerikai elnöknek sem

A Kreml nem nem fog ünnepelni egyik amerikai elnökjelölt győzelme esetén sem - jelentette ki pénteken Moszkvában Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

A Kreml nem avatkozik be az Egyesült Államok belügyeibe és nem fog ünnepelni egyik amerikai elnökjelölt győzelme esetén sem - jelentette ki pénteken Moszkvában Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

Peszkov ezzel Hillary Clinton, az amerikai demokrata elnökjelöltség várományosának szavaira reagált, melyek szerint ha ellenfele, a republikánus Donald Trump "akarata érvényesül, akkor a Kremlben ünnepelni fognak".

"Hadd emlékeztessem önöket Vlagyimir Putyin elnök alapállására ezzel az üggyel kapcsolatban. Oroszországnak van egy kedvező tulajdonsága, amely megkülönbözteti több más országtól: mi sohasem avatkozunk be más államok belügyeibe" - hangoztatta az szóvivő.

"Természetesen úgy hisszük, hogy az a jelölt lesz a legjobb az Egyesült Államok elnöki posztjára, akire az amerikaiak többsége szavaz majd, bármilyen különös sajátságai legyenek is az amerikai választási rendszernek" - tette hozzá.

Peszkov megerősítette, hogy folyamatban vannak egy orosz-azeri-iráni csúcstalálkozó előkészületei, amelyet július-augusztusban Bakuban fognak megtartani. Az eseménnyel kapcsolatban nem bocsátkozott további részletekbe.

A szóvivő a pénteken megkezdődött moszkvai Vörös tér Könyvfesztivállal kapcsolatban, amelyen bemutatták Vlagyimir Putyin háromkötetes beszédgyűjteményét, valamint több róla szóló kiadvánnyal is megismerhetett a közönség, "logikusnak" nevezte, hogy könyveket adjanak ki az orosz elnökről.

Szavai szerint Putyin népszerűsége és az iránta érzett bizalom rekordnagyságú nemcsak az oroszországi, de a külföldi lakosság körében is, ezért az orosz elnök mindenképp nyomot hagy majd országunk és a világ ügyeinek történelmében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×