INFORÁDIÓ 
2020. július 16. csütörtök
Valter

tüntetés

stuttgart

rendőrség

Zavargásokba torkollott egy tüntetés Stuttgartban

InfoRádió / MTI

Rendőrökkel csaptak össze baloldali tüntetők szombaton, akik megpróbálták megakadályozni a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt stuttgarti szövetségi pártkongresszusát.

Még az ülés megkezdése előtt, a reggeli órákban mintegy 400, a rendőrség szerint erőszakos demonstrálót vettek őrizetbe. A tüntetők autóabroncsokat gyújtottak meg és petárdákkal próbálták megzavarni a rendezvényt.

A "menekültek maradnak, a nácikat elüldözzük" és "mindegyikőtöket elkapjuk" szlogeneket kántáló tüntetők elállták a rendezvény bejáratát.

A rendőrség közlése szerint mintegy 1500-an vettek részt a tiltakozó akcióban. 800-900 "erőszakos" tüntető buszokkal érkezett a helyszínre. A hivatalos értesülések szerint senki sem sérült meg, ugyanakkor demonstrálók egy szövetsége azt jelentette, hogy a tüntetők között volt, akit paprika sray-jel fújtak le.

Az iszlámkritikus AfD pártkongresszusát őrző mintegy 1000 rendőr a szétkergetett tüntetők közül többet a létesítmény mögötti réteken fogott el. A többnyire fiatal tüntetőket kábelkötővel a csuklójukon vezették el.

Helyszíni jelentések szerint a demonstrálók között volt, aki fekete maszkot viselt, egyesek vasrudakkal, mások falécekkel voltak felfegyverkezve.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018