eur:
385.55
usd:
355.18
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Megölték az Iszlám Állam egyik vezetőjét

A libanoni hadsereg megölte az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet szervezet egyik vezetőjét csütörtökön a szomszédos Szíriával határos, hegyvidéki területen végrehajtott katonai műveletben - közölte a libanoni állami hírügynökség és egy biztonsági forrás.

Ez utóbbi szerint a férfi, Nájif as-Saalán az IÁ térségbeli vezetője, aki Abu Fauz néven is ismert volt. Az összecsapásban meghalt Saalán egyik testőre, míg egy másikat őrizetbe vettek.

A hadsereg Libanon északi részén, Arszál térségében hajtotta végre az akciót. A települést még 2014-ben rohanták le a fegyveresek, mielőtt visszavonultak a hegyekbe a kormányhadsereg elől.

Az Iszlám Állam és az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez köthető an-Núszra Front fegyveresei közötti harcok gyakran csapnak át a Szíriával határos, észak-libanoni hegyvidéki térségre.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×