eur:
393.15
usd:
366.94
bux:
66511.18
2024. április 25. csütörtök Márk

Több száz utórengés volt Ecuadorban

Hatszáz fölé nőtt az ecuadori földrengés halottainak száma, és az egy héttel ezelőtti fő rengés óta mintegy 700 utórengés volt.

Százharminc embert eltűntként tartanak nyilván, a sérültek száma 12 ezer 492 - közölte a katasztrófavédelem. A romok alól 113 embert mentettek ki.

Egy csütörtök esti utórengés 6-os erősségű volt. Ennek a középpontja a tengerparton, száz kilométerrel Portoviejo várostól északnyugatra tehető. Utórengések még hetekig lesznek - figyelmeztetett a katasztrófavédelem, és arra kérte a lakosságot, hogy őrizze meg nyugalmát.

Csaknem 7000 épület dőlt romba, 26 ezer ember lakik szükségszálláson.

Rafael Correa ecuadori elnök szerint a károk mértéke két és három milliárd dollár közé tehető.

A múlt szombati földrengés volt az elmúlt 67 év legsúlyosabb katasztrófája Ecuadorban, a földmozgás ereje a Richter-skála szerint 7,8-as fokozatú volt. A természeti katasztrófa legsúlyosabban az ország nyugati, csendes-óceáni partvidékén egy 200 kilométeres szakaszt érintett, de szerte az országban érezni lehetett a rengést. A földmozgás Pedernales városán kívül súlyos károkat okozott Manta és Portoviejo városokban is.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×