eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Izrael visszahívja budapesti nagykövetét?

Sajtóinformációk szerint Izrael visszahívja a Budapestre delegált nagykövetét, Ilan Mort.

A 888.hu arról számolt be, hogy a több mint öt éve hazánkban szolgáló Ilan Mor rendkívüli nagykövetet visszahívja az Izraeli Külügyminisztérium.

Ilan Mor, Izrael Állam magyarországi nagykövete 2011-ben érkezett Magyarországra. 1983-ban kezdte meg külügyi szolgálatát az izraeli külügyminisztériumban. Mielőtt elfogadta magyarországi nagyköveti posztra jelölését, 2009 és 2011 között az Izraeli Védelmi Erők (IDF) rangidős külpolitikai tanácsadója volt.

Berlinben, Pekingben, Los Angelesben és Libériában teljesített diplomáciai szolgálatot. 2002-ben pedig Jeruzsálemben volt tanácsos a külügyminisztérium Információs Osztályán. A Tel-Avivi Egyetemen szerzett BA diplomát Politikai Tudományok és Munkakapcsolatok szakon, a Nemzetközi Kapcsolatok szakon pedig MA diplomát. Héberen kívül, angolul és németül beszél - olvasható az önéletrajzában.

Címlapról ajánljuk
Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a rossz kezdés volt az Egyiptom elleni vereség oka, de arra lehet építeni, hogy nyolcgólos hátrányból is felállt a csapat.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×