eur:
393.09
usd:
367.19
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Az Iszlám Állam újabb fegyvereseket küldött Belgiumba

A belga hatóságok értesülései szerint az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet újabb fegyvereseket küldött Európába, azon belül is Belgiumba - közölte keddi brüsszeli sajtótájékoztatóján Paul Van Tigchelt, a Fenyegetésértékelési Elemző Testület (OCAM) vezetője.

A belga belügyminisztérium alá tartozó testület igazgatója hozzátette, a terrorkészültség szintjén nem változtatnak, továbbra is hármas szinten marad az egész országban. A hármas olyan szint, amely azt jelenti, hogy a fenyegetés jelentős, "lehetséges, és valószínű" terrortámadás.

Van Tigchelt kijelentette, "intenzív nyomozást folytattak és komoly előrelépés történt" a márciusi merényletek óta eltelt időben, a "veszély azonban nem múlt el".

Számos jel arra mutat, hogy a jelenleg Szíriában harcoló terroristák közül többen vissza akarnak térni Európába, hogy merényleteket kövessenek el - tette hozzá.

Az OCAM vezetője a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott további tájékoztatást az esetlegesen merényletre készülő dzsihadistákról.

A sajtóértekezleten Alain Lefevre, a belga belügyi válságközpont vezetője arról beszélt, hogy megerősített biztonsági intézkedéseket léptettek életbe. Fokozták a biztonságot egyebek mellett az ország repülőterein és pályaudvarain, valamint a nukleáris létesítményekben és a tömegközlekedési eszközökön is.

A két helyszínen - a repülőtéren és a metróban - végrehajtott március 22-i brüsszeli merényletekben harminckét ember vesztette életét.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×